teljesítmény


A minap olvasom, hogy a vállalkozások 40%-a elbukik az első évben. Akik tovább életben maradnak, azoknak a 80%-a nem éri el az 5 évet. És miközben ezeket a sorokat írom, én pedig azon gondolkodom, hogy milyen izgalmas eseményt szervezzek a vállalkozásom 5. születésnapjára, ami idén augusztusban lesz. Ugyanis számomra sosem volt opció, hogy feladom, hogy kilépek, hogy elbukom. Nincs benne a mindennapi gondolkodásomban. Természetesen sokat dolgozom az ügyfélszerzésem, sok fejtörést okoz alkalmazkodni az új dolgokhoz, mégis, az nem opció, hogy feladom.


És szerintem ez egy fontos dolog, hogy olyan hajtóerő van bennem, ami képessé tesz arra, hogy folytassam. A nehézségek, kihívások ellenére is. Nem tudom, hogy ez tanulható-e, vagy valakiben vagy ott van a vállalkozói gén, vagy nincs. Mindenesetre én azóta is élvezem minden percét. Változik az irány, változnak a célok, és én is változom benne. Sokkal tudatosabb vagyok, sokkal jobban tervezek, és újabban a rendszer is bekerül a mindennapi tevékenységeim közé. Hiszen kevés, ha szakmailag jó vagyok, fontos, hogy emberileg is tudjanak hozzám kapcsolódni, és ezt pedig érdemes egy rendszerben is megtámogatni.


Ennek kialakítása nálam egy új dolog, még csak bontogatom a szárnyaimat ezen a területen, viszont érzem, hogy a következő 5 év arról is szól majd, hogy kialakulnak azok a biztos struktúrák, amelyek mentén fejlődhetek tovább. Szóval izgalmas változások ezek, és örülök, hogy közeledve az 5. évhez bátran tervezhetem a következő időszakot is. Eközben pedig gondolkodom az augusztusi eseményen, és meghívlak, ha összeáll a terv, milyen formában ünneplem meg az elmúlt 5 évet.


Szóval el kell ismernem magamnak, hogy ez siker, és várom a következő izgalmakat.


Köszönöm, hogy olvasol!