olvasok


Gyerekként nem szerettem olvasni, annyi más kreatív tevékenységet végeztem, hogy egyrészt nem jutott rá időm, másrészt nem is szerettem talán a betűk kavalkádját. Mégis írtam verseket, dalszövegeket, viszont annál tovább nem jutottam. És elég sokáig nem is olvastam sokat - a kötelezőket leszámítva. Az önismereti utamon haladva viszont jött egy időszak, amikor rengeteg könyvet olvastam, néha párhuzamosan többet is. Aztán megint volt egy szünet, és a jelenre pedig az igaz, hogy havonta több könyvet sikerül elolvasnom, természetesen az időbeosztásom függvényében.


Sok dolog érdekel, és állandó hajtóerő bennem a fejlődés, az új dolgok tanulása. Hogy mit olvasok? Életrajzot, regényt, önismereti könyvet, üzleti útmutatókat. Olyan témákat, amik az egyéni és a vállalkozói utamat is segítik.


Írok


És mindeközben az utóbbi években újra írok. Könyvet, verseskötetet, blogot, olyan gondolatokat, amiket esetleg nem videóban, vagy bejegyzésben mondok el. Szóval olvasok és írok. Mindkettőt szeretem, jobban, mint valaha. Az idei célkitűzésem - és letisztázásom - magamban, hogy énmárkát építek, ami az eventomi márka. Ehhez hozzátartoznak a személyes írások, és véleményem szerint a VLOG is, amit heti szinten készítek, hogy bemutassam a vállalkozásom életét, és betekintést engedjek a kulisszatitkokba is.


Mostanában sokan jelezték vissza, hogy szeretnek velem dolgozni. Sok fotós, videós, vagy podcast producer van odakint, viszont azzal dolgozom együtt, akivel együtt kell dolgoznom. Vélhetően számukra is szimpatikus a hozzáállásom, a személyiségem, és a motiváltságom. És ez nekem fontos visszacsatolás, hogy ennek ilyen értéke van. Ezt nem tudja felépíteni egy facebook hirdetés, vagy egy hideg e-mail. Szájról szájra terjed a hírem, ami sokkal erősebb, mintha az utcáról esnék be hozzád tárgyalni.


Szóval írok és olvasok, hogy többet tudjak rólad, és többet tudjak magamról is. A vállalkozásom úgy fejlődik, ha én, mint egyén fejlődök benne. Ez igaz a stúdiómra is, ami pont a héten újult meg. Festettem, fúrtam, faragtam, hogy elmondhassam, hogy saját kezűleg építem mindazt, ami a márkámhoz tartozik. Ez számomra fontos, és ettől értékelem igazán.


tanulok


Ez az írás is egy inspirációs olvasás eredményeként született. Alkotó vagyok, így keresem az inspirációt olyan helyeken, ahol könnyű töltekezni. Egy könyvben, egy sétában, egy filmben, egy beszélgetésben, egy főzésben, mondhatni mindenben. Szóval folytatom azt az utat, amit erősen intuitív módon járok, mert számomra ez működik. Elolvashatnám (elhihetném), hogy heti 8 facebook poszt, és napi 5 insta story kell a sikerhez, számomra viszont sokkal fontosabb, hogyha úgy érzem, hogy van mondanivalóm például egy blogbejegyzéshez, akkor elkészítem, és bátran kiposztolom. Nekem erről szól ez az egész.